Despre noi

DATA ÎNFIINȚĂRI: 1 IANUARIE 1950

 

Atunci când vorbim despre Asociația Internațională a Polițiștilor, automat ni seduce gândul la un singur nume: Arthur Troop, fondatorul celei mai mari asociații a polițiștilor din lume, cu peste372.000 demembri, reprezentată pe 5 continente, 100 de țări, dintre care 65 sunt secții naționale afiliate.

Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor a fost înfiinţată din iniţiativa unui ofiţer de poliţie din Lincolnshire – Anglia, Arthur Troop, care a dorit să creeze astfel un canal pentru prietenia între poliţiştii de pretutindeni şi cooperarea internaţională.
Născut la 15 decembrie 1914, el s-a angajat în iunie 1936 la Poliţia din Lincolnshire, unde s-a specializat în probleme de trafic rutier.
După cel de-al doilea Război Mondial, Arthur s-a dedicat proiectului înfiinţării unei organizaţii mondiale a poliţiştilor, dând dovadă de mare încredere în oameni şi în virtuţile prieteniei adevărate.

Viziunea lui Arthur Troop s-a concretizat într-o adevărată organizaţie mondială, cu peste 350.000 de poliţişti activi şi în rezervă, reprezentaţi în 64 ţări de pe întregul mapamond – mai mulţi oameni decât şi-ar fi putut imagina fundatorul cu 50 ani în urmă.
IPA este o organizaţie non-profit care nu se implică, sub nicio formă, în probleme de serviciu, dispute de muncă sau politice.
Idealurile organizaţiei rămân pun accentul pe prietenie şi cunoaşterea reciprocă.


PESTE 372,000 MEMBRII LA NIVEL INTERNAȚIONAL

Reunită sub celebrul slogan SERVO PER AMIKECO, Asociația Internațională a Polițiștilor esteo organizație a prieteniei pentru membrii forțelor de poliție, personal activ precum și persoanele care și-au încetat raporturile de serviciu cu drept la pensie, fără discriminare de rang, sex, rasă, limbă sau religie!

Membrii IPA din România, se numără printre zecile de poliţişti şi jandarmi ce îndeplinesc misiuni ONU peste hotare.
Cu sprijinul material al Secţiei naţionale, numeroşi tineri membri au urmat cursuri de limbi străine – obţinând certificate de excelenţă, şi-au editat discuri muzicale, plachete literare sau au participat la expediţii de alpinism, din munţii Asiei până în Argentina şi Cile.
Secţia Română a contribuit definitoriu la crearea Muzeului Poliţiei naţionale de la Târgovişte, inaugurat în iulie 2000, şi are o frumoasă Casă IPA la Giarmata, iar două imobile similare se află în stadiu de finalizare la Lipova – jud. Arad şi la Lepşa – jud. Vrancea.


 

MEMBRII IPA – SECȚIA ROMÂNĂ +50,000

IPA Secția Română numără în prezent aproximativ 50.000 membri, fiind pe locul 2 în lume, după Germania.
Ne mândrim cu faptul că suntem cel mai mare ONG din România, cu 150 de regiuni înființate în toate județele, dar și cu dezvoltarea recentă a asociației noastre sub aspectul parteneriatelor încheiate și a activităților desfășurate.

COMUNITATEA IPA ROMÂNIA
Faci parte din cea mai cool comunitate din România! Anual, IPA organizează zeci de evenimente sociale, culturale și sportivedin care și TU poți face parte!

De la concursuri de pescuit, fotbal pe plajă sau concursuri de tir, până la maratoane în scopuri nobile, expoziții sau concursuri de gătit. Ești unde trebuie, în comunitatea IPA ROMÂNIA!

În portofoliul partenerilor noștri se regăsesc: Federația Română de Fotbal, Orange România, Vodafone, Telekom, Lamonza, Mol, Lukoil, Selgros, Pizza Hut, KFC, Paul, Taco Bell, Dr. Max, Sensiblu, Catena, Rin Hotels, Ibis, Ramada, President, Ana Hotels, Hotel Alpin Poiana Brașov, etc.